En magfråga!

Nu har jag faktiskt en fråga till alla pålästa mammor/gravidisar därute som läser min blogg.

Min fråga är:
hur länge är det farligt/inte bra att bebisen sover på magen?
För jag vet ju att det kan leda till plötslig spädbarnsdöd när de är pyttesmå men hur är det när det har gått ett halvår? Hugo vill nämligen bara ligga på mage just nu....


Snutteskydd?

Såhär hittade jag Hugo sovandes igår. Han hade på något himla vänster snurrat in sig i spjälskyddet och använt den som snutte. Mys!

En Junidag

Världens bästa junidag har det varit idag. Jag vaknade klockan ett, för att jag inte kunde sova på natten på grund av den outhärdliga värmen. Sen åt jag en god frukost bestående av en supergod ny youghurt som jag inte hade smakat förut, "hallon och guava" som jag hällde banan i och lite flingor. Vid tre kom Issa med sin lille plutt som är lite drygt tre veckor gammal. Så söt! Vi gick ner till Sjöparken och satt där och pratade och myste med lite andra brudar. Skitnice!
Nu ska jag typ titta klart på mitt L-word-avsnitt och sen mysa ner mig med en glass hos Tommy i soffan.
xoxoo

Grillchill och tvätt

Det blev en rätt så fin midsommar ändå. Jag träffade massor av folk som jag kände och det var faktiskt kul. Och rätt så fint väder blev det också! :D
Idag så ska vi titta färdigt på en film som vi började med igårkväll, men eftersom att vi var så kopiöst trötta så kunde vi inte titta på sista halvtimmen. "Jumper" heter den och den är faktiskt rätt så bra, blir spännande att se hur den slutar. Vi ska hinna med lite andra nyttiga saker idag också. Byta lakan i sängarna, tvätta och städa badrummet. Senare idag ska vi iväg till Sofie och mysgrilla :) Såå mys! Måste gå, duty calls (hugo).
xoxoo

Mumsimums

Min lillplutt somnade med handen i munnen. Mammas älskling!

<3

Mina favoritgrabbar!

Today


.

Detta skulle passa fint i min samling!

Shopping

Drar mig troligtvis mot Öret för att inhandla lite kläder till helgen osv.
xoxo j

110622

I helhet bestod dagen av: god frukost, träffa massa mysiga människor jag inte träffat på länge och filmen "Trassel".
Trassel var sådär. Ibland var den helt sjukt rolig, alltså sådär så att jag skrattade så att jag hade tårar i ögonen. Den var jättebra gjord och sånt också. Men, det var alldeles för mycket sånger. Typ att de bara helt plötsligt ifrån ingenstans bryter ut i en powerballad, and i goes like WHOOOT?! Gillar inte sånt. Det var ju inte några små-trudilutter heller utan såklart håller sången på i typ fem minuter. Suck. Jag gillar det inte iallafall. Annars var filmen störtbra! Rolig iallafall. En 5/10.

kvällens film


Detta får gärna följa med mig hem!


Musiktips!


Tåg, bil, bil bil och åter bil.

Ja, som rubriken lyder så har jag åkt en del fordon idag. Mest bil, men också 1½ timme tåg. Lite energikrävande både för mig och pluttis men det är okej. Saknar dock Tommy, kan nästan inte vara utan honom i ens ett dygn utan att sakna honom nu för tiden. Dels har det med att göra att jag påminns om att jag har hand om Hugo helt själv, men också till exempel att jag måste somna själv och vakna ensam.
Idag har vi iallafall hälsat på min mormor och morfar i Småland. Först var vi hos mormor och käkade kinamat, skitgott! Och chillade där lite eftersom alla fick någon slags matkoma efter lunchen. Jag fick 800:- av henne och morsan två par skor bland annat. Sen fick jag en hel väska full med köksredskap, vissa saker som var bra att ha och vissa onödiga saker som jag rensade bort. Men snällt iallafall!
Vid tre drog vi oss till morfar och fikade. Mysigt, han gillade min tatuering. Han har själv massa tatueringar som han har gjort själv när han var 14 år. Inte så fina nej, men han blev imponerad av min gadd och kläckte ur sig "Den där kan man ju till och med visa, den är ju grann!"
Han är så fin han. Även fast jag inte känner honom så himla bra så är han ändå en bra morfar på något sätt. Vi drog iallafall därifrån vid halv sex nånting.. till mammas bror och min kusin Hanna som är två år äldre än mig. Det var mysigt som tusan faktiskt :) Fick en stickad cardigan till Hugo som mammas brors fru har stickat! Den var skitstor, men han kan nog ha den i vinter! Hoppas det, för den var jättefin faktiskt.
Nu ska jag inte alls göra så mycket, utan bara sitta här lite och sen gå och sova. Hugo sover redan i sin insats!

M&M

Det kommer bli lite knapert på bloggfronten de närmaste dagarna, skulle jag tro. Anledningen är att jag ska till min mormor och morfar imorgon, det vill säga till Småland. Sen ska jag stanna över i Linköping hos mina föräldrar tills tisdag. Så förvänta er inte för mycket!

BEBIS-VILL-HA

Dessa små tossingar skulle pryda min sons fossingar perfekt! Får nog kika efter dem nästa gång jag är i stan.
Lindex 79,50:-

Kvällens film

Dagen började med att jag åkte till Örebro för att göra några ärenden och då följde Emmi med. När vi åkte hem så var båda så trötta att vi höll på att somna ståendes, helt sjukt. Så när jag kom hem så somnade jag direkt i nästan tre timmar. I måndags lämnade jag ju in min telefon på lagning och fick en lånetelefon tillbaka som inte gick att ladda. Kul? Nä, inte speciellt. Så nu har jag raggat runt lite efter en kapabel telefon och fick till slut låna en! Guuuld. Fast saknar min iPhone. Skumt att man kan sakna ett matriellt ting? Ja, jo. Men det är ju min dator, spelmaskin, busstidstabell, tvtidning, ipod, kalender, osv osv osv. Lite jobbigt utan den...
Kvällen kommer nog iallafall bestå av filmen "Water for elephants". Hört att den ska vara bra.
Kanske någon utav er som har sett den? Är den att rekommendera?

Unga mammor och pappor

Idag gick vi upp, till min förlust, klockan 07.50, eftersom det var då den lille herrn ville gå upp. Då åt vi frukost, både han och jag och sen rusade vi till bussen. Det bar av till "Unga mammor och pappor" som ligger mitt i Örebro. Jag har hört mycket gott om dem, och blivit hänvisad till dem av både vänner och sjukhusfolk. Det är en dagverksamhet där man kan tillexempel plugga eller träffa andra med barn som är unga. Faktiskt rätt så bra :) Lite läskigt att gå dit första gången men det gick väl. Längtar ju dock tills Issa kan hänga med eftersom då kan jag prata med någon lite mer ordentligt.  
När vi kom hem igen så fick jag direkt disk-ångest eftersom det har varit vääärsta diskberget ett par dagar nu, och det blir ju inte direkt mindre. Så då tog jag tag i det. Jag skojar inte när jag säger det här, det tog 1 timme och 20 minuter att diska allt. SJUKT. Efter det så tog det inte så långt tid innan Tommy kom hem och då åkte vi och badade med hans kompis Loffe. Mysimys! Nu ska jag titta på några avsnitt av The L-word och sen ska vi nog äta lite kvällis. PUSS.

Sjuk och otaggad

Ja, som det står i rubriken så är jag sjuk som bare den. Hostar och har feber och jag vet inte allt. För lite sömn bidrar nog en del också. Nu sover iallafall lill-plutt och har gjort det i cirka 1 timme. Igår var jag på skolavslutning med Emmi och om jag ska vara ärlig så var det waste with time fast ändå lite roligt att sitta på läktaren och kika på alla som sjöng och skoja om hur dåliga vissa var (inte alla ofc) med henne. Haha, ja alla som var i kören kanske inte var de vassaste knivarna i lådan om man säger så. 
Sen gick iallafall Emmi med mig hem och så lagade jag mat vilket faktiskt blev rätt så gott. Fläskfilésås med pasta :)
Efter det hamnade vi i sån matkoma så att jag inte ens visste vad jag hette knappt så då gick hon hem. Jag hade bestämt mig för att inte sova eftersom att jag inte kan sova på natten då......men det gick inte. När Emmi hade gått så satte jag mig i soffan och somnade först sittandes och sen vaknade jag med ansiktet inborrat i soffan.
På kvällen tittade jag och Tommy på filmen "Hancock", helt okej, fast jag gillar egentligen inte filmer om superhjältar osv (okej Batman är grym, men bara han). Den får 5 av 10 från mig!



svar på tal....igen


Anna, om Barnakuten:
Herrejävlar är han ginger? USCH så äckligt. Du borde adoptera bort honom, fyfan vad vidrig.

Svar: 
Nej, han är faktiskt inte ginger. Inte för att det spelar någon roll eftersom jag hade tyckt att han var exakt lika söt och bäst även fast han hade haft rött hår. Han har skorv, vilket alla bebisar har och det gör så att det ser ut så. Håret som han har kvar sen födseln är ljusbrunt och det nya som har kommit nu är blondt. 

svar på tal.


Anna, om Fullt ös, medvetslös?
Kanske borde lägga ner lite tid på att bli en bra förälder istället för att vara ute och festa. 
Snart kommer väl soc och omhändertar både dig och ungen.. usch vilken dålig förälder du är!

Svar;
Hej Anna. 
Jag spenderar i princip 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan med min son. Jag ger honom all kärlek jag har och jag älskar honom oändligt mycket. De som faktiskt känner mig, vilket du inte verkar göra, vet det. Våran familj fungerar riktigt bra och jag tror faktiskt inte att du vet någonting om mig. Jag värdesätter min son över allt annat, han är mitt allt. Jag gör allt för min familj, det vill säga Tommy och Hugo.
Och jag vet att jag är en bra mamma. 


Gårdagen

Igår gjorde jag i princip ingenting, förutom att Tommy åkte iväg och köpte världens baaauta-TV! 
En 52" LCD-tv, och den är grymt bra!
Jämför med gamla tjock-skit-tvn..

Fullt ös, medvetslös?

Morgondagen ser ut som följande:

~ 11.00 - Åka till Örebro och göra gyn-undersökning för att se så att min hormonspiral sitter som den ska.
~ 14.30 - Studentmottagning nr.1
~ 16.00 - Studentmottagning nr.2
~ 18.00 - fest för att fira sommarlovet!

SjukstugaN

Både igårkväll och i princip hela dagen idag har jag hostat och hostat så jag knappt vet vad jag heter. Ingen slemhosta men bara jobbig torr hosta som kliar i halsen. Det börjar dock bli mycket bättre så jag är nog helt frisk tills imorgon.
Idag har jag iallafall inte gjort något speciellt, bara varit hemma och diskat lite och tittat på tv. Senare på kvällen när Tommy kom hem så drog vi och badade med Loffe och Jessie i Säbylund. Supernice! Efter det så drog vi hem till dem och åt hamburgare till kvällis. Vi gick väl ifrån dom klockan..22.30 nånting kanske?
När vi kom hem så tänkte vi färga Tommys hår men hårfärgen är verkligen HELT försvunnen, vi letade igenom heeeela lägenheten efter den, men konstaterade efter en stund att NEJ den är borta.
Så då färgade jag mitt hår iallafall eftersom jag hade färg hemma, men eftersom den är svart så ville inte Tommy ha den. Fint blev det iallafall, älskar nyfärgat hår!

Barnakuten

Det har varit en lite omtumlande dag idag, jag ska väl försöka summera den lite komprimerat.
Hugo andades iallafall väääldigt tungt imorse. Inte som man kan göra när man är förkyld, sådär rossligt - inte så. Utan mer tungt som typ när man har astma eller något åt det hållet. Så då ringde jag 1177 (sjukvårdsupplysningen) och de sa att vårdcentralen i Kumla inte tar emot så små barn som Hugo (5 månader). Så då fick vi åka in till barnakuten på USÖ i Örebro. Och där tittade de och undersökte och vägde och tog tempen och jag vet inte allt de gjorde, men då mådde han iallafall super enligt alla deras tester. Men när han låg hemma så nästan kippade han efter luft under vissa stunder. Menmen, skönt att han mår bra nu iallafall.
Älskar honom så himla mycket och det skulle krossa mig om det hände honom något.

Hemma i våran skohylla...

Tommys, Hugos och mina converse i våran skohylla. Hans är inte lika slitna...

Abstinens

Jag har fått något så sjukt som skolabstinens. Grejen är att jag verkligen saknar att gå i skolan. Jag älskar att lära mig saker och att få uppgifter. Det låter som att jag är sjuk men jag har alltid tyckt att det är rätt så nice att gå i skolan. Jag har nog ärvt det från min far, för han är likadan. Pratar man om något, vad som helst, som man är lite osäker på så ska han alltid slå upp det i någon kartbok eller på internet för att han inte klarar av att vara ovetandes.
Okej, riktigt så överdriven är inte jag, men lite åt det hållet. Och eftersom att jag har varit hemma i nio månader nu utan att göra i princip ett skit, så har jag lite överskotts-skol-energi just nu. 
Får väl plugga på körkortsteorin eller någonting. Nu booorde jag sova, men jag är inte ens trött! Jaja, ska väl försöka.
TJO!

Dålig uppdatering

Ni får ursäkta för dålig uppdatering här på bloggen idag och så, men egentligen, om man tänker efter - vem vill sitta vid datorn när det är bad-väder ute? Inte jag iallafall! Nu drar jag med mig min familj och Andreas till Vattenparken och badar :)

Lucky I'm in love with my best friend.

Du är den bästa. Den bästa genom allt. 
Jag vill aldrig vakna utan dig bredvid på morgonen.
Jag vill aldrig somna utan dig på kvällen. 
Jag vill aldrig vara där du inte är.
Jag vill aldrig se dig med någon annan.

Jag vill alltid ha dig nära.
Jag vill alltid att du ska vara med mig.
Jag vill alltid älska dig och jag vill alltid att du ska älska mig.

fried

Har solat i en timme nu med en MAMA-tidning och med Hugo bredvid. Och det var ingen fara då han låg under ett parasoll iförd solhatt och vattenflaska nära till hands.
Nu är vi som två trötta stekta ägg så nu ska vi powernap'a lite och sen kommer förhoppningsvis våran favvo-man hem ♥

The Reader

Idag jobbar Tommy till 17.30 så jag är ensam hemma med Hugo. Ska nog titta på en film. Tror att det blir "The Reader", har sett den förut men den är sjukt bra! Hugo ska matas skriker han nu, måste gå. PUSS

mina allra bästa ♥

Ni betyder mest av allt. Jag släpper er aldrig ♥

G-E M-I-G

Hugo har sagt att han vill ha dessa kläder! Allt är från Kappahl. Har egentligen aldrig gillat Kappahl, men på babykläder är de faktiskt riktigt bra!

Grillkväll och grötbad

Dagen bestod ju som jag sa förut av grillmys med Issa och Rassmuss. Det blev succé! Det var hur gott kött som helst, jag är verkligen svag för grillat. Supersuper! Det blev dessutom lite chips och prat efteråt och Tommy och Rassmuss fick för sig att de skulle tälja...så ja jag och Issa pratade iallafall, haha.
Vi åkte väl hem runt nio och var hemma i lägenheten kvart i tio och sen blev det ju det vanliga - nämligen Big Brother. Under tiden som BB höll på så fick Hugo sig ett mål gröt till kvällsmat och lite vatten i en flarra bredvid.
Vattnet har förut verkligen inte varit nummer 1 på Hugos matlista, men idag tyckte han faktiskt att det var riktigt gott och gapade efter både mer gröt och vatten. Som de andra gångerna så slutade grötkvällisen med att gröten var lite här och var (mest runt munnen och i håret). Så det blev ett bad. 
Detta är lillen när han är färdigbadad! Inlindad som en liten nunna-mask!

Fötter - upphittade!

Dagens planer går ut på att jag och min lilla familj ska dra till våra vänner Issa och Rassmuss och grilla. Mys!
Hugo har iallafall de senaste dagarna hittat sina små fossingar, och finner det mycket intressant att pilla på tårna och dra och jagvetinteallt! Han är så fin min lilla älskling <3

Svar på tal!

Fick en fråga om jag kunde ta lite kort på lägenheten och lägga upp, och det kan jag självklart göra! Idag får ni bara vardagsrummet dock, för det är skitstökigt i köket och sovrummet. Bortse från tapeten, för vi ska tapetsera om nästa månad. Därför har vi börjat riva bort lite. Inga tavlor är ju heller uppsatta men det är bara för att vi ska slippa spackla igen alla borrhål när vi ska göra om. Men here u go!

RSS 2.0