Plutteskrutt

Hittade en bild på lillen ifrån när han var 5 dagar gammal. Så liteeen!


Surprise!

Ringde till min far igår och frågade ifall vi skulle överraska mamma med att jag skulle åka till Linköping, vilket var tänkt som igår då. Men jag insåg att jag inte orkade åka så sent på kvällen och dessutom så mådde jag lite halvsvajigt. Så det blev så att jag åkte idag istället, så med 4 timmars sömn i bagaget så åkte jag klockan 10.28 till Linköping.
Jag och pappa överraskade henne på jobbet och först så förstod hon inte så hon tittade bara på pappa och sa typ "nämen hej". Men sen insåg hon att det var jag som stod bredvid och då skrek hon "NÄÄMEN HEEEJ" och började böla, haha! Det var en lyckad överraskning iallafall och jag har planerat att stanna till antingen onsdag kväll eller torsdag dag. Roligt! Gött med mammas mat och träffa både mina föräldrar och min bror. Sen är en annan anledning till att jag åkte att jag och Tommy behöver sakna varandra lite. Vi är inte osams utan tvärtom och superkära, men ibland måste man få längta lite efter varandra för att kunna känna hur kär man är i den andre.

tompis

Överraskning

Jag tänkte uppvakta min mamma idag också, så jag har en liten överraskning till henne. Dock bor hon ju i Linköping och jag bor i Kumla så det kunde ju bli lite svårt, men nu har jag äntligen kommit på vad jag ska göra för något!
Kan ni gissa? ;)



Min lilla plutt-mamma <3

Mors dag

Grattis till mig och alla andra mammor (och gravidisar) på mors dag!
Langar en gammal skitglad bild på mig från sommaren 09 om jag kommer ihåg rätt. En underbar sommar!


En grön badlarv

Jag glömde säga att det självklart blev ett mysigt bad för lille grötätarn igårkväll också. Vi hade inte något val om man säger så, som sagt så var det ju gröt överallt så det fanns inget alternativ direkt. Vi fick dessutom bada honom två ggr, för han kissade i vattnet första gången, typ precis när vi var klara och då kändes det konstigt att inte bada honom igen eftersom han tekniskt sett badade i sitt kiss...så det var bara att hälla ut vattnet, skölja ur baljan och börja om igen. Men ren blev han iallafall!

Kvällsgröt

Beredd inför kvällsgröten med haklapp från Ikea, tvättbara. Superbra! Man köper typ 5-pack för 29:-
Här serveras det gröt med lite ersättning! 90ml ersättning istället för vatten, och dessutom är det ju mycket mer mättande med ersättning. Ett fullt mål gröt också för övrigt. Det var mycket populärt med gröt så det ska vi fortsätta med. Han gapade ju efter mer hela tiden iallafall, och man får nästan bända upp munnen när det gäller andra smakisar för han tycker det är obehagligt och äckligt. Fast jag tror att det som är mest läskigt är skeden, jag har förstått att det kanske inte är endast maten som är läskig utan också skeden, men det börjar bli lite bättre nu iallfall. Skönt!
Såhär kladdig kan man vara när ma äter god gröt, även fast det bara blev kladdigare sen. Gröt i näsan, håret, runt hela munnen, händerna, babysittern och även mammas händer.

Lilla hjärtat

Älskade du ♥

Sleepwalking

Well, here I am again. Kan inte sova och klockan är 03.35. Vad är det som är fel? Jag går till och med upp tidigt så att jag ska vara trött på kvällen, och nej jag är inte övertrött för jag kan inte sova även om jag sover "normallänge". Jag har sovit 04-09 varenda dag i typ lite mer än en vecka. JAG ÄR SÅ TRÖTT. Men jag kan inte sova. Vad är det för fel på mig? Hugo är ju underbar och ligger och sover, den lilla tröttmössan. Det är ju inte hans fel liksom, och Tommy ligger bredvid och sover som en stock, så varför kan inte jag? 
Jag är inte speciellt stressad och jag vet inte riktigt vad det är. MEN en sak vet jag! 
Det gör mig på riktigt dåligt humör.

LADY JONNA

Nu är min bror i Örebro och vi dunkar Lady Gaga, sjukt bäst!!
(btw har jag namnsdag idag: Carolina!)

Morgondagen

Imorgon kommer faktiskt min bror hit för första gången. Roligt! Vi ska gå på den nya "Pirates of the carribean". Älskar de filmerna, fast det är nog mest för att jag typ avgudar Johnny Depp i alla tre fregående filmer (och andra filmer också). Han är så grymt rolig och skådespelar så sjukt bra. Jaja, enough talk about him. 
Nu ska jag nog klämma ett avsnitt av OC och sen gå och sova, är rätt så trött om jag ska vara ärlig. 

Äntligen!

Gardinstången i vardagsrummet är nu påväg upp av min händiga sambo! Äntligen gardiner!!!

180511

Idag var Tommy ledig från jobbet. Skönt enligt mig! Får lite avlastning med bebisskötandet, och självklart är det ju mysigt att umgås en heldag och inte bara på kvällen. Vi hade en liten mysmorgon, dock ganska kort och sen bar det iväg till Ikea. Det blev lite smått och gott faktiskt. Lite badlakan, bestick, tvålpump, skohylla, tvätthängare (!) och lite andra småsaker.
Tvätthängaren var ett måste med tanke på att vi har hängt tvätt i hela lägenheten. Hyllor, dörrar av alla dess slag och ett litet tvättelement har varit helt knökat med ren tvätt. Men nu har vi äntligen köpt ett enkelt ställ! Skönt. 
Jag har dessutom börjat titta på OC nu för några dagar sen, på datorn. Har tagit igenom mig hela första säsongen och typ halva på andra. Tror att jag gillar det! Jaja, nu ska jag klämma några avsnitt till och sen sova. Puss alla!

Top 5

Topp 5 nack-och-fördelar med att vara gravid enligt mig:

FÖR
- man får snygga tuttar (till en början, dock ser boobisarna ut som två tomma 2-liters fryspåsar när du har ammat klart.)

- ingen anklagar dig för att äta massor, dock brukar folk säga att man åt för två - vilket förstörde en del.

- alla förstår om man inte orkar göra någonting (oftast) och därför så händer det ibland att folk försöker muta en med saker så att man blev glad.

- man får mycket pengar och kläder från släkt&vänner

-  man får en underbar unge i slutänden

NACK

- du får bristningar, en del fler, en del färre. Jag fick helkroppsbristningar så jag har stora lila-röda bristningar på hela kroppen. Knäveck, lår, rumpa, höfter, rygg, mage, tuttar och armhålor = INTE KUL

- du går upp massor i vikt som är skitsvårt att gå ner sen

- du kan inte sova i slutet eftersom alla sovställningar gör ont

- du kan vara arg och grinig utan anledning

- det kommer många och vänförfrågar en på facebook bara för att man helt plötsligt är intressant eftersom det är ovanligt att få barn i så ung ålder

Sista minuten-kort

Satt nyss och kikade igenom lite bilder på mig och bland annat när jag var gravid. Och då råkade denna bilden dyka upp. Fotot är taget 6 timmar innan vattnet gick och när jag ser tillbaka på det så inser jag att jag var enorm!
Ibland så känner jag att jag saknar att vara gravid. Jag hade nog en ganska medel-svår graviditet. En hel del foglossning (som ännu inte har försvunnit!) och sjukt mycket halsbränna. Inte hela världen, men jag mådde väl kanske inte utmärkt. Lite graviditetskrämpor är ingen fara enligt mig, det är ju inte konstigt att det kroppen reagerar på att det bildas en pytte-person inuti. Jag fick ofta höra att folk tyckte det verkade så mysigt - och visst, det är väldigt mysigt till en början när sparkarna är hanterbara och inte gör ap-ont. Det är ju dock inte lika mysigt att få en karate-kick mot urinblåsan, eller typ en fot rakt i revbenet. Men det var självklart sjukt värt allt, Hugo är värd all halsbränna som finns.

No one ever said it would be this hard.


Vill ha till lägenheten!

lvillha
Alla dessa saker skulle passa utomordentligt bra i våran lilla lya. Det får bli nästa månad!
Allt är från Åhlens förutom zebratavlan och lampan!

q/a

tattokomentar
Nej, jag ångrar den inte alls. Inte ett dugg. Den är ju inte ens klar! Han som gjorde den är inte en amatör, han har tatuerat som proffs i 8 år och innan det hade han haft hemmastudio osv i 13 år.
Min tatuering kommer bli sjukt fabulous när den är klar så sluta snacka skit. Den kan ju inte vara awesome när den inte ens är färdig. Det kommer bli färger osv, och skuggorna i blommorna kommer inte synas lika mycket alls när det är färglagt. Jag vet att det ser lite konstigt ut nu jag harju sagt flera gånger på bloggen, fb osv att den inte är klar. 
Sluta leta fel hos mig, tack.

Gårdagens inköp

Var ju som sagt i Örebro och shoppade lite igår. Vi fick faktiskt med oss en hel del fynd hem!
Jag kan lägga ut bild på allt senare idag, men här får ni iallafall en liten överblick av vad vi köpte. Och allt gick dessutom på 1000:- bara :D 

Tommy: stentvättade jeans från Carlings, ett linne och ett par kallingar.
Jonna: jeansshorts, mascara och hårfärg
Hugo: ett sjömans-set (t-shirt och shorts), ett grönt body+byxa-set, en randig kortärmad body, 5-pack strumpor.

Today

Både jag och Hugo har sjukt dåligt med sommarkläder så senare idag ska vi möta Tommy i stan när han kommer från jobbet så ska vi uppdatera allas garderober lite. Hugo behöver lite kortärmade bodys och tunna byxor eftersom vi bara har typ tjocka mjukisbrallor osv till honom = ogenomtänkt. Så nu ska vi iallafall försöka oss på att göra stan.

Jag har inte heller några sommarkläder eftersom jag inte har samma storlek nu som jag har haft föregående somrar. Här får ni se lite sneak-peaks på vad jag suktar efter!

Valborgsmässoafton

Igår var det ju valborg som alla säkert märkte. Jag och Tommy hade tacosmys med Issa och Rassmuss hemma hos oss. Sen satt vi på balkongen med tända ljus och diverse smask. Supermysig kväll. Idag blir det bara att ta det lugnt och snart så ska vi äta pizza. Har inte så mycket att säga idag, tjo!

Bilden är tagen på Hugo, 1 dag gammal, när vi ska hem från bb.

RSS 2.0